Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Omgaan met Agressie en Geweld op de werkvloer: een gratis e-learning voor ondernemers en medewerkers

Ondernemers en hun medewerkers krijgen steeds vaker te maken met grensoverschrijdend gedrag. Zoals een klant bij de servicebalie die zijn zin wil doordrijven door agressief gedrag te vertonen. Een ontevreden horecagast die dreigende taal uit. Of bezoekers die hun frustraties botvieren op het personeel. Dit soort situaties kunnen stressvol en zelfs gevaarlijk worden. Vooral voor medewerkers die nog niet veel ervaring hebben in het omgaan met agressie en geweld. Om medewerkers te helpen beter voorbereid te zijn op dit soort situaties, is tijdens de Week van de Veiligheid een gratis e-learning gelanceerd: Omgaan met Agressie en Geweld.

Interactief en Praktisch

In de nieuwe e-learningmodule leren deelnemers op een interactieve, toegankelijke en snelle manier welke soorten agressie er zijn, hoe ze deze kunnen herkennen en vooral hoe ze hierop kunnen reageren. In de e-learning zie je realistische situaties uit de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld in een winkel of horecazaak. Als deelnemer maak je zelf keuzes hoe je met de getoonde situaties omgaat en wat de gevolgen zijn van deze keuzes. De e-learning zorgt zo voor een combinatie van theoretische kennis en hoe je dit in de praktijk uitvoert.

De STOP-methode

Een belangrijk onderdeel van de online training is de STOP-methode, een bewezen techniek die medewerkers kunnen inzetten als agressie persoonlijk wordt. Deze methode helpt medewerkers om rustig te blijven en de situatie gecontroleerd af te handelen. De e-learning biedt daarnaast waardevolle tips om agressieve situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Dit helpt om een veilige en gastvrije werkomgeving te behouden.

Certificaat na voltooiing

Na het succesvol afronden van de e-learning ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van hun nieuwe vaardigheden in het omgaan met agressie en geweld. Wat zowel een mooie aanvulling is op het cv van de medewerker als geruststelling voor ondernemers biedt dat hun medewerker beter voorbereid is op het omgaan met lastige situaties op de werkvloer.

Hoe kun je deelnemen?

De e-learning *Omgaan met Agressie en Geweld* is gratis beschikbaar. Ondernemers en hun medewerkers kunnen de e-learning via de website van het CCV volgen.

Onze trainingen op locatie

Of je nu een nieuwe medewerker bent of al jaren in een winkel of in de horeca werkt, het leren herkennen en beheersen van agressievolle situaties is een vaardigheid die niet mag ontbreken in je gereedschapskist. Heb je de voorkeur voor het volgen van een fysieke training? Bekijk de agenda waar binnenkort een training in jouw buurt wordt georganiseerd of neem contact op voor een training op maat.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!